Regiotaxi

Heeft u een beperking en heeft u speciaal taxivervoer nodig? Kunt u niet op een andere manier reizen? Via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) kunt u wellicht korting krijgen op de Regiotaxi.

Regiotaxi Noord-Kennemerland

De Regiotaxi Noord-Kennemerland is er voor mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoersmogelijkheden of het reguliere openbaar vervoer. De Regiotaxi rijdt 7 dagen per week tussen 07.00 en 24.00 uur. Munckhof verzorgt per 1 april 2021 het vervoer via de Regiotaxi Noord-Kennemerland.

Deeltaxi

De Regiotaxi Noord-Kennemerland is vervoer van deur tot deur in een deeltaxi. Dit betekent dat de chauffeurs tijdens de taxirit ook andere reizigers met een indicatie mogen meenemen.

Voorwaarden

Om met de Regiotaxi te kunnen reizen heeft u een indicatie nodig. U komt hiervoor in aanmerking als u geen gebruik meer kunt maken van eigen vervoer per fiets of auto of het reguliere openbaar vervoer.

Het Sociaalplein regelt binnen Heerhugowaard de Regiotaxi. 

Kosten

  • Mensen met een indicatie voor de Regiotaxi en hun medepassagiers betalen hun reis per kilometer.
  • Voor elke rit met de Regiotaxi Noord-Kennemerland geldt een opstaptarief van € 0,99.
  • Elke volgende kilometer kost € 0,16. De maximale toegestane lengte van de rit is 25 kilometer vanaf het huisadres.

Kilometerbudget

  • Vanaf 1 april 2021 mag u niet meer dan 2000 kilometer per jaar met de Regiotaxi reizen.
  • Voor 2021 is dit ongeveer 220 kilometer per maand en ongeveer 50 kilometer per week.
  • Vanaf 1 januari 2022 is het ongeveer 165 kilometer per maand en 38 kilometer per week.
  • Als u het maximale kilometerbudget nadert, wordt u geïnformeerd door de vervoerder Munckhof.

Regiotaxi aanvragen

Vraag de Regiotaxi aan bij de afdeling Het Sociaalplein. In een gesprek onderzoekt een medewerker samen met u uw vraag en hoe dit opgelost kan worden. Mogelijk is de Regiotaxi een passende oplossing.

Neem contact op met Het Sociaalplein om een afspraak te maken voor een gesprek. Wilt u liever een gesprek waar en wanneer het u uitkomt? Dat kan met een videogesprek met een van onze medewerkers, gewoon via uw laptop, tablet of smartphone. Maak een afspraak voor beeldbellen.