Identiteitskaart

Voor de aanvraag of het vernieuwen van een identiteitskaart (ID-kaart) komt u 2 keer persoonlijk naar het gemeentehuis.

  • Bij het eerste bezoek vraagt u uw identiteitskaart aan. Wilt u een afspraak maken voor meerdere familieleden? Maak dan voor elke persoon apart een afspraak.
  • Na ongeveer 5 werkdagen kunt u uw identiteitskaart ophalen of gratis laten bezorgen.
Identiteitskaart aanvragen Identiteitskaart ophalen

Wat moet ik meenemen naar het gemeentehuis?

Let op! Kom goed voorbereid naar uw afspraak en neem onderstaande dingen mee. Hiermee voorkomt u dat uw aanvraag vertraging oploopt of dat u een nieuwe afspraak moet maken.

  • Een kleurenpasfoto. De pasfoto moet aan de volgende eisen voldoen:
    • in kleur
    • goedgelijkend en maximaal zes maanden oud op het moment van de aanvraag. Bekijk alle eisen van de Rijksoverheid. Let op! De fotocabine in het gemeentehuis is tijdelijk gesloten.
  • Alle Nederlandse reisdocumenten (paspoort, identiteitskaart) die op uw naam staan, ook als ze niet meer geldig zijn. Heeft u geen oud reisdocument?  Dan kunt u zich identificeren met een ander geldig identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een rijbewijs.*
  • Aanvraag voor een kind? Denk om een toestemmingsformulier  ingevuld door de gezaghouder(s) en (kopie) identiteitsbewijzen van de gezaghouder(s). Meestal moeten beide ouders toestemming geven. Heeft 1 ouder het gezag of iemand anders het gezag over uw kind, dan moet die persoon toestemming geven. Meer informatie staat onder het kopje Kinderen.

* In de meeste gevallen zijn wij wettelijk verplicht u om (een kopie van) uw identiteitsbewijs te vragen. De reden is om identiteitsfraude tegen te gaan. Meer informatie: Wet op de identificatieplicht en Privacyverklaring