Over deze website

Dit is de officiële website van de gemeente Heerhugowaard. De gemeente Heerhugowaard is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel, juist en toegankelijk te houden. Komt u iets tegen dat niet correct is of verouderd? Kunt u formulieren of andere documenten niet downloaden, of heeft u suggesties voor verbetering? Laat het de gemeente weten.

Uw opmerking U ontvangt zo snel mogelijk een reactie op uw vraag

Privacyverklaring

De gemeente Heerhugowaard hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Informatie over uw bezoek aan de gemeentesite www.heerhugowaard.nl wordt slechts gebruikt ter ondersteuning van technische en statistische doeleinden, en nooit ter identificatie van individuele personen. De informatie die u ons zelf verstrekt (bijvoorbeeld voor een informatieverzoek of het aanvragen van producten en diensten) wordt alleen gebruikt voor de afhandeling van uw aanvraag of reactie, en in het kader daarvan voor een eventuele informatie-uitwisseling met derden. De gegevens worden daarna overeenkomstig de eisen van de Archiefwet bewaard en vernietigd.

Om uw privacy te beschermen, geldt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze wet geldt ook voor persoonsgegevens die verwerkt worden via een website.

Bezoekersstatistieken

De gemeente verzamelt automatisch gegevens over het bezoek aan en het gebruik van de website. Deze informatie is anoniem. Informatie over bezoeken aan deze website (bijvoorbeeld IP-adressen) gebruikt de gemeente alleen voor bezoekersstatistieken, en om eventuele technische problemen op te lossen. De gemeente Heerhugowaard gebruikt deze gegevens nooit om individuele bezoekers te identificeren.

De gemeente Heerhugowaard gebruikt het webstatistiekenpakket Google Analytics. Wij hebben Google Analytics privacyvriendelijk ingesteld conform de Handleiding privacyvriendelijk instellen Google Analytics van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

Toestemming vragen voor deze cookies dan niet meer nodig. Daarom krijgt u geen cookiemelding te zien als u de website www.heerhugowaard.nl opent.

Auteursrecht

Tenzij anders vermeld is op de content van deze website de Creative Commons zero verklaring (CC0) van toepassing. Dit betekent dat hergebruik van de inhoud van deze site is toegestaan, met uitzondering van items waarin staat dat daarop een auteursrechtelijke uitzondering van toepassing is.

De volgende rechten worden door Creative Commons zero verklaring niet gewijzigd en blijven dus van kracht:

  • octrooirechten en merkrechten
  • de rechten van anderen, ofwel op onderdelen van deze website ofwel op de wijze waarop de website wordt gebruikt, zoals het portretrecht of privacyrecht.

Voor foto’s op de website geldt dat derden (zoals de media of bewoners) ze alleen mogen overnemen:

  • voor redactioneel gebruik
  • voor eenmalig gebruik bij het artikel waarbij de foto ter beschikking is gesteld
  • onder vermelding van de naam van de fotograaf (indien bekend).

Webarchief

Het webarchief is gevuld vanaf 2 mei 2014.

Bekijk het webarchief van deze website.

Colofon

De webredactie van de gemeente Heerhugowaard beheert de content op deze website. De gemeente Haarlem was zo goed ons een kopie van hun website te geven, die wij als basis hebben gebruikt voor onze eigen website. Verder hebben wij veel gekeken naar andere gemeenten zoals www.veenendaal.nl en www.amersfoort.nl. Onze website www.heerhugowaard.nl is gebouwd in Typo3 open source software. De technische realisatie is verzorgd door Alternet.

Toegankelijkheid van de website

De gemeente Heerhugowaard geeft veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet de website van de gemeente Heerhugowaard gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken. De gemeente Heerhugowaard heeft een toegankelijkheidsverklaring opgesteld voor haar website.

Toegankelijkheidsverklaring

Is de website van de gemeente Heerhugowaard, of onderdelen daarvan, voor u niet goed toegankelijk? Heeft u vragen, tips of opmerkingen over toegankelijkheid? Laat het ons weten via ons webformulier.

Gebruik van DigiD en eHerkenning

Gebruik van DigiD

 

 

Voor een aantal online diensten heeft u een DigiD nodig. Met uw

persoonlijke DigiD kunt u zich identificeren op websites van de

overheid. Zo weten overheidsinstellingen dat ze echt met u te maken

hebben, en wordt mogelijke fraude met uw persoonsgegevens voorkomen.

 

Meer informatie over DigiD en het aanvragen van DigiD vindt u op www.digid.nl .
 

Veilig omgaan met uw DigiD

DigiD doet er alles aan om het gebruik van DigiD veilig te houden. Maar u kunt hier zelf ook aan meehelpen.

Lees meer op www.digid.nl/veiligheid .

 

Gebruik van eHerkenning

U kunt eHerkenning zien als een soort DigiD voor bedrijven. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij de overheid, zo kunnen bedrijven en ondernemers dat met eHerkenning. Let op dit is nog niet met al onze formulieren mogelijk.

Lees meer op www.eherkenning.nl

 

 

 

Persvragen

Voor persvragen is de afdeling Communicatie bereikbaar tijdens kantooruren via 14 072, of via communicatie@heerhugowaard.nl Via dit e-mailadres kunt u zich ook aanmelden voor het ontvangen van persberichten. We streven ernaar persvragen binnen 24 uur te beantwoorden.