Ondernemen in Heerhugowaard

Zoekt u informatie over ondernemen in Heerhugowaard? Wilt u zich hier vestigen als ondernemer, of wilt u een bedrijf starten? Heeft u een plan of idee waarmee u aan de slag wilt? Neem voor vragen contact op met de Adviseur Bedrijven, telefonisch bereikbaar via 14 072 of per e-mail.

  Stuur een e-mail naar de Adviseur bedrijven Stel uw ondernemersvraag per e-mail

  Wat doet de Adviseur Bedrijven?

  De Adviseur Bedrijven onderhoudt contacten met

  • bedrijven
  • winkeliersverenigingen
  • bedrijfskring
  • andere gemeenten zowel lokaal als regionaal
  • andere organisaties, zoals de Kamer van Koophandel en MKB

  Pas gestart met een eigen bedrijf? Kom op het ondernemersontbijt!

  Voor recent gestarte ondernemers organiseert de gemeente elk kwartaal een ondernemersontbijt. Hierbij is een afvaardiging van het College van Burgemeester en Wethouders aanwezig. Ook zijn er partners zoals de Bedrijfskring Heerhugowaard en Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord.

  U kunt uw netwerk vergroten en u zelf en uw bedrijf laten zien door middel van een pitch. De Bedrijfskring en het Ontwikkelingsbedrijf laten zien wat zij te bieden hebben aan starters. Denk hierbij aan korting op lidmaatschap en ondersteuning.

  Lees hier de ervaring van Margreet Hoek

  Aanmelden ondernemersontbijt

   

  Bedrijf of beroep aan huis beginnen

  Als u een bedrijf aan huis wilt beginnen kijkt u eerst of dit is toegetaan volgens het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan is namelijk geregeld in welke woningen een bedrijf aan huis mogelijk is. Ook staan in het bestemmingsplan nadere voorwaarden opgenomen over het soort bedrijf wat mag worden gevestigd. U kunt het bestemmingsplan van uw woning inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl

  U kunt starten met uw bedrijf aan huis als:

  • er wordt voldaan aan de voorwaarden uit het bestemmingsplan, en
  • er geen verbouwingswerkzaamheden plaatsvinden.

  Voldoet uw bedrijf niet aan de voorwaarden uit het bestemmingsplan? Of wilt u een toelichting op het bestemmingsplan? Neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 072.

  Als er verbouwingswerkzaamheden plaatsvinden kan daar een omgevingsvergunning voor nodig zijn. Meer informatie vindt u op onze pagina omgevingsvergunning voor bouwen.

  Overige regelgeving

  De ruimte die gebruikt wordt voor het bedrijf aan huis moet voldoen aan eisen die het Bouwbesluit hieraan stelt. Tot slot zijn er regels voor het aanbrengen van reclame bij een bedrijf aan huis. Deze zijn opgenomen in paragraaf 4.4 van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit 2016.

  Handige links voor (nieuwe) ondernemers