Nero Zero woning in De Draai genomineerd voor Duurzaam Bouwen Award

De Nero Zero woning is een test- en meetwoning die door Koppen Bouwexperts, samen met TNO, is ontwikkeld. De woning is genomineerd voor de Gouden Kikker voor het meest duurzame project. De Nero Zero woning is  ‘Veel voor weinig en voor iedereen’. Dit staat voor een zo gezond en comfortabele woning met minimale impact op energie, omgeving en materiaalgebruik. In de woning wordt naast energiemaatregelen namelijk ook aandacht besteed aan circulariteit (lange levensduur) en gezondheid.

Koppen Bouwexperts heeft samen met Scholtens Bouw de eerste Nero Zerowoning gerealiseerd in plan Nieuw Waard. In De Draai worden 42 Nero Zero woningen gerealiseerd, samen met Ory Projectontwikkeling. De woning is een praktijkvoorbeeld van het Europese Sphere project van onderzoeksinstituut TNO.

Er zijn nog twee genomineerden voor de Gouden Kikker. Restaurant The Green House uit Utrecht, dat maatregelen neemt tegen voedselverspilling en hergebruik hoog in het vaandel heeft en De Leister Igge in Opeinde; het eerste gasloze integraal kindcentrum van Nederland.

Ook Woonwaard is genomineerd voor één van de awards, de WoCo25. Deze prijs is voor de meest duurzame woningcorporatie.

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards worden op 14 februari uitgereikt.