Kinderen zetten zich in voor een beter milieu

De buitenschoolse opvang van Kinderopvang Babbels stond tijdens de meivakantie in het teken van een beter milieu. Van 22 april tot en met 3 mei deden de kinderen mee aan verschillende opruimacties. Het initiatief Supporter van Schoon en de gemeente ondersteunden Babbels hierbij.

De kinderen en hun begeleiders hebben op verschillende plekken in Heerhugowaard en op het strand van Camperduin zwerfafval opgeruimd. De schoonmaakacties werden ondersteund door Supporter van Schoon en de gemeente. Eerstgenoemde organisatie zorgde voor lesmateriaal, hesjes en vuilniszakken en de gemeente stelde afvalgrijpers en handschoenen beschikbaar.

Plasticsoep

Op deze manier is er veel rommel opgeruimd, waaronder heel veel plastic. Dit plastic is gebruikt als knutselmateriaal; de kinderen hebben er plantenbakken en fantasiedieren van gemaakt. Ook is er door Babbels extra aandacht besteed aan de plastic soep, de verzameling van grotere hoeveelheden plastic en ander afval in oceanen en zeeën. Zo hebben de kinderen over dit onderwerp een LipDub-filmpje gemaakt, die te vinden is op de Facebookpagina van Babbels.

Geadopteerde leeuw

Om de kinderen ook bewust te maken van dierenwelzijn, zijn zij met Babbels naar Dierenpark Hoenderdeall geweest. Daar heeft de kinderopvang een leeuw geadopteerd. Het dier werd eind vorig jaar gevonden in een kooi in de wei. Babbels ondersteunt Hoenderdaell financieel voor de verzorging van de leeuw. De kinderen ontvingen hiervoor een adoptiecertificaat. Kortom: een geslaagde invulling van de meivakantie!

Meer informatie over de opvang vindt u op www.kinderopvangbabbels.nl. Meer informatie over Supporter van Schoon is te vinden op www.supportervanschoon.nl.