Genieten van inspirerend groen tijdens De Groene Route

Groenliefhebbers kunnen tijdens de Groene Route weer diverse tuinen en kwekerijen in de regio bezoeken. Onder meer ZinTUIgeN-tuin en kwekerij Zonneveld in Heerhugowaard en kwekerij Margriet in Sint Pancras zullen in het weekend van 12 en 13 september de poorten openen. Kijk voor de openingstijden en eventuele coronamaatregelen op de website van de Groene Route

De Groene Route-deelnemers bieden bezoekers veel groene inspiratie en moedigen aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren. Onder de deelnemers bevinden zich privé-tuinen, creatieve groen-ontwerpen en ook het assortiment planten van diverse kwekers in Noord-Holland. 

Grotere diversiteit in tuin en natuur, duurzaamheid en milieubewust tuinieren zijn prominente thema’s bij de Groene Route. Deze doelen sluiten goed aan op de Groenvisie 2020-2040, waarmee de gemeente inzet op het toevoegen, verbeteren, goed beheren en ontwerpen van de groene openbare ruimte. Dit zal onder meer gebeuren door het vergroenen van pleinen, het planten van meer bomen en meer gebruik van wilde bloemen. 

Naar overzicht