Nieuwe Stadsdichter gezocht

De gemeente zoekt met ingang van 2018 een nieuwe stadsdichter. Op 31 december verstrijkt de termijn van de huidig stadsdichter Annek Groot. Zij is de derde stadsdichter van Heerhugowaard: Inge Boulonois en Hans Boomsma gingen haar voor.

Het idee van een stadsdichter is dat hij of zij op poëtische wijze bijzondere gebeurtenissen en ontwikkelingen in de gemeente beschrijft. Poëzie is een waardevolle aanvulling om in taal een andere kijk op die gebeurtenissen en ontwikkelingen te geven. Bovendien biedt het een mogelijkheid om poëzie dichter bij mensen te brengen.

Kandidaten die in aanmerking willen komen voor deze bijzondere functie kunnen solliciteren door een gedicht en kort curriculum vitae te zenden naar Gemeente Heerhugowaard, t.a.v. Margriet van Scheppingen, e-mail m.vanscheppingen@heerhugowaard.nl. Voorwaarden zijn: De stadsdichter moet in Heerhugowaard wonen. De stadsdichter dicht op professioneel niveau, wat betekent dat de stadsdichter al heeft gepubliceerd of uit eigen werk heeft voorgedragen. De stadsdichter moet in staat zijn tot het schrijven van gedichten bij onverwachte opvallende gebeurtenissen. De stadsdichter volgt op onafhankelijke en kritische wijze de ontwikkelingen in de stad. De stadsdichter moet voor deze taak voor een periode van twee jaar beschikbaar zijn. Een benoemingscommissie draagt een kandidaat voor bij het college van B&W.

3 november 2017