Luchtfoto van het stationsgebied in Heerhugowaard

Herinrichting Stationsgebied

De aankomende jaren zal gewerkt worden aan de verbetering van bereikbaarheid, aantrekkelijkheid en veiligheid van het Stationsgebied. Het Stationsgebied is grofweg het gebied tussen de Zuidtangent-Westtangent-UmbriĆ«llaan-Industriestraat. 

Masterplan

Het Stationsgebied ligt midden in Heerhugowaard en Langedijk. Daarom vervult het een belangrijke rol voor beide gemeenten. In het Masterplan Stationsgebied Dijk en Waard (pdf, 45 MB) staan de toekomstplannen voor het Stationsgebied. Dus voor zowel Langedijk als Heerhugowaard. 

Langedijk

Naast nieuwbouw bij het station wordt er ook gekeken naar het beheer en behoud van het Oosterdelgebied en bijvoorbeeld de ontwikkeling van Museum Broekerveiling. Daar gaat het vooral om versterking van de toeristische, recreatieve en cultuurhistorische betekenis van het gebied. En ook de mogelijke verbetering van de uitstraling van de route over de Westdijk naar de Langedijkse haven is een goed voorbeeld van hoe Langedijk en Heerhugowaard samenwerken.

Heerhugowaard

In Heerhugowaard worden ook het Stadshart en de locaties Westpoort (het terrein waar een nieuw ziekenhuis was gepland) en de Scheg (de strook tussen het spoor en de N242 vanaf de spoorbrug tot aan de Zuidtangent) uiteindelijk meegenomen in de herontwikkeling. Daar zijn mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de ambitie van gemeenten in de regio Noord-Holland Noord om veel nieuwe woningen te bouwen, met name rondom OV-knooppunten. Voor Westpoort en De Scheg wordt momenteel onderzocht hoe ze ontwikkeld kunnen worden.

Masterplan downloaden (pdf, 45 MB)
Naar het overzicht