Trouwambtenaren

In Heerhugowaard zijn 5 buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand benoemd. U kunt kiezen welke trouwambtenaar uw ceremonie gaat uitvoeren. Als de trouwambtenaar beschikbaar is op uw trouwdatum, maakt hij of zij met u een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

In dit gesprek kunt u aangeven welke wensen u heeft voor de ceremonie. De ambtenaren stellen zij zich hierbij graag aan u voor.

 • Mevrouw F. Nijman Trouwambtenaar

  Sinds mei 2018 ben ik trouwambtenaar bij de gemeente Heerhugowaard.  Een nieuwe uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. Wat is er nu mooier dan twee mensen die zich uit liefde met elkaar willen verbinden. En daar mag ik dan de ceremonie van verzorgen. De mooiste baan van de wereld!

Lees meer over mw. F. Nijman

Ik ben Friedel Nijman, geboren in Zuid-Limburg (in 1958) en opgegroeid in Heerhugowaard. Je mag bijna wel zeggen dat ik tegelijk met Heerhugowaard groot geworden ben.

Een huwelijksceremonie staat of valt met een spontane BABS die beschikt over een goed inlevingsvermogen en grote betrokkenheid. Iemand die door de juiste vragen te stellen, jullie wensen en verwachtingen weet om te zetten in een persoonlijke ceremonie op een zo bijzonder moment. Iemand die heel graag een steentje bijdraagt aan een bijzonder hoogtepunt in jullie leven. Die BABS ben ik!

Ruim voor DE DAG kom ik bij je langs om te luisteren naar jullie persoonlijke verhalen en vooral ook jullie wensen voor de ceremonie. Het is jullie dag en jullie ceremonie. Ik ga niet uit van “kan niet”, want alles kan als het bijdraagt aan een perfecte en persoonlijke ceremonie. En daar kan ik voor zorgen!

 • Trouwambtenaar Tineke Schilder-Bruin

  Mevrouw C.M. Schilder-Bruin Trouwambtenaar

  In augustus 2008 ben ik in de gemeente Heerhugowaard benoemd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs).

  Naast Heerhugowaard ben ik ook babs in Gemeente Zijpe. Voor mij is dit een erebaan.

Lees meer over mw. C.M. Schilder-Bruin

In augustus 2008 ben ik in de gemeente Heerhugowaard benoemd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs).

Naast Heerhugowaard ben ik ook babs in Gemeente Zijpe. Voor mij is dit een erebaan.

Het sluiten van een huwelijk of het registreren van een partnerschap is een belangrijke gebeurtenis in iemands leven en ik vind het mooi als ik daar een bijdrage aan mag leveren.

In de tijd dat ik zelf getrouwd ben stond er een ambtenaar voor je die je alleen even bij de ondertrouw had gezien en verder nooit.

Ik vind het heel belangrijk om het bruidspaar eerst thuis te bezoeken. Aan de hand van een uitgebreid gesprek kan dan een persoonlijke toespraak gemaakt worden.

Tijdens zo'n bezoek leer je elkaar kennen: er worden mooie, ontroerende verhalen verteld. Het bruidspaar is vaak zelf verrast van wat boven komt. Ik wil het bruidspaar de gelegenheid geven hun eigen wensen kenbaar te maken en vragen te stellen over de ceremonie.

Ieder paar is weer anders en heeft andere ideeën over de bruiloft.

Ik pas de blijde, maar toch ook serieuze plechtigheid graag aan de wensen van het bruidspaar aan: het ene stel houdt van vlot en een beetje humor, het andere wil het misschien wat formeler. 

Ik ben ook altijd benieuwd naar de muziekkeuze van de mensen. Vaak wordt er tijdens de plechtigheid muziek gedraaid bij binnenkomst, bij het tekenen van de akte en bij afloop van de plechtigheid . Muziek roept mooie herinneringen en gevoelens op. Ik hoor altijd graag de verhalen achter de muziek.

Ik wil het bruidspaar helpen er een onvergetelijke dag van te maken.

 • Trouwambtenaar Olga Does-Ubels

  Mw. O.M. Does-Ubels Trouwambtenaar

  Sinds 1998 ben ik in dienst bij de gemeente Heerhugowaard als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, via een open sollicitatie.
  Ik vind het ontzettend leuk werk, omdat je met zoveel verschillende mensen te maken hebt en daardoor elke huwelijkssluiting weer anders is.

Lees meer over mw. O.M. Does-Ubels

Sinds 1998 ben ik in dienst bij de gemeente Heerhugowaard als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, via een open sollicitatie.

Ik vind het ontzettend leuk werk, omdat je met zoveel verschillende mensen te maken hebt en daardoor elke huwelijkssluiting weer anders is. Tijdens een huisbezoek hoor je veel; goed luisteren is dan ook belangrijk. In de speech kun je een persoonlijke tint aan het verhaal van het bruidspaar geven met serieuze woorden, maar ook humor speelt een grote rol.

Het doet je goed als het bruidspaar, de ouders of de gasten je na afloop bedanken en zeggen: "Het was een mooie speech" of "U heeft het geweldig gedaan". Ook is het erg leuk om te horen dat aanstaande bruidsparen speciaal om jou vragen.

Ik vind het dan ook een eer om een bijdrage te mogen leveren aan 'de mooiste dag' van hun leven. Ik hoop dat ik nog vele jaren bruidsparen gelukkig mag maken.

 • Trouwambtenaar Gon Timmer-Jansen

  Mw. G.E. Timmer-Jansen Trouwambtenaar

  Bruidspaar, laat ik me eerst even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Gon Timmer, sinds 1998 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Heerhugowaard. En ik vind het nog steeds heel fijn om te doen. Ik ontmoet zoveel blije en verliefde mensen, zowel jong als al wat ouder.

Lees meer over mw. G.E. Timmer-Jansen

"Bruidspaar, laat ik me eerst even aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Gon Timmer, sinds 1998 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Heerhugowaard. En ik vind het nog steeds heel fijn om te doen. Ik ontmoet zoveel blije en verliefde mensen, zowel jong als al wat ouder.

Met zo'n speciale feestdag in het vooruitzicht zijn er natuurlijk veel dingen om te regelen. Daarvan kan ik natuurlijk geen deel uitmaken, echter wel van het moment van de huwelijkssluiting of de registratie van jullie partnerschap. Dat vind ik heel fijn, daarom probeer ik er voor jullie een bijzondere en fijne, maar ook een gemoedelijke sfeer aan te geven. Ik vind het heel gezellig om een aantal weken van te voren even bij jullie langs te komen. Om kennis met jullie te komen maken en om wat vragen te stellen over jullie persoonlijk leven en wat daarmee in verband staat. Maar bovenal ook om de mogelijke vragen die jullie nog zelf hebben over 'de dag van je leven' persoonlijk met jullie door te nemen.

Misschien wel een extra tintje gezelligheid samen tot werkelijkheid brengen. Want ik sta open voor leuke en gezellige dingen voor zover dat in de mogelijkheid ligt.

Ik zie met vreugde jullie huwelijk of de registratie van jullie partnerschap tegemoet."

 • Dhr. F.J.M. Weel trouwambtenaar in rood gewaad

  Dhr. F.J.M. Weel Trouwambtenaar

  Geboren in 1944 in Heerhugowaard, gehuwd, twee kinderen en vijf kleinkinderen, van beroep manager grafmedia bedrijven, fanatiek trimfietser. Houdt van sport in het algemeen, gitaarspelen en korte verhalen schrijven. Maakt iedere dag een gedicht. Staat midden in de Heerhugowaardse samenleving.

Lees meer over dhr. F.J.M. Weel

Geboren in 1944 in Heerhugowaard, gehuwd, twee kinderen en vijf kleinkinderen, van beroep manager grafmedia bedrijven, fanatiek trimfietser. Houdt van sport in het algemeen, gitaarspelen en korte verhalen schrijven. Maakt iedere dag een gedicht. Staat midden in de Heerhugowaardse samenleving.

In het kort het curriculum vitae van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van Heerhugowaard. Die functie vervult de heer Weel sinds 1984.
"Ik voel me een bevoorrecht mens. Omdat je zowel in de voorbereiding als tijdens het ceremonieel rond een huwelijkssluiting en/of partnerschap registratie heel even deelgenoot mag zijn van de liefde, de genegenheid tussen twee mensen.

Daar ieder mens, iedere relatie, uniek is, zal ook het ceremonieel uniek moeten zijn. En als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand moet je daarom tijd en energie in de voorbereiding steken. Tenzij dat bij de aangifte wordt aangegeven, mag het ceremonieel in de trouwzaal niet slechts een formaliteit zijn.

Dus vooraf bespreek ik in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, bij voorkeur bij het bruidspaar of de partners thuis, de ceremonie. Daarbij probeer ik voldoende ruimte te laten voor persoonlijke, soms speciale wensen, zoals bijvoorbeeld muziek, aankleding etc. En als dat op prijs wordt gesteld, zullen deze gesprekspunten, persoonlijke stijl, het feestelijk karakter en de woordkeuze in de toespraak worden onderstreept. Weliswaar luchthartig, maar toch met een serieuze ondertoon. Kortom, de woorden die worden uitgesproken moeten een dusdanig 'gevoel' geven, dat bruidspaar of partners zich erin herkennen en in overeenstemming zijn met het feestelijke en plechtige karakter van de plechtigheid."