Online formulieren mogelijk slecht bereikbaar

Vooral tijdens de piekuren tussen 11.00 en 12.30 uur. Ervaart u problemen? Probeer het op een ander tijdstip opnieuw.
> Lees meer

Trouwambtenaren

In Heerhugowaard zijn 6 buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand benoemd. U kunt kiezen welke trouwambtenaar uw ceremonie gaat uitvoeren. Als de trouwambtenaar beschikbaar is op uw trouwdatum, maakt hij of zij met u een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

In dit gesprek kunt u aangeven welke wensen u heeft voor de ceremonie. De ambtenaren stellen zich hierbij graag aan u voor.

 • Dhr. F.J.M. Weel trouwambtenaar in rood gewaad

  Dhr. F.J.M. Weel Trouwambtenaar

  Geboren in 1944 in Heerhugowaard, gehuwd, twee kinderen en vijf kleinkinderen, van beroep manager grafmedia bedrijven, fanatiek trimfietser. Houdt van sport in het algemeen, gitaarspelen en korte verhalen schrijven. Maakt iedere dag een gedicht. Staat midden in de Heerhugowaardse samenleving.

Lees meer over dhr. F.J.M. Weel

Geboren in 1944 in Heerhugowaard, gehuwd, twee kinderen en vijf kleinkinderen, van beroep manager grafmedia bedrijven, fanatiek trimfietser. Houdt van sport in het algemeen, gitaarspelen en korte verhalen schrijven. Maakt iedere dag een gedicht. Staat midden in de Heerhugowaardse samenleving.

In het kort het curriculum vitae van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van Heerhugowaard. Die functie vervult de heer Weel sinds 1984.
"Ik voel me een bevoorrecht mens. Omdat je zowel in de voorbereiding als tijdens het ceremonieel rond een huwelijkssluiting en/of partnerschap registratie heel even deelgenoot mag zijn van de liefde, de genegenheid tussen twee mensen.

Daar ieder mens, iedere relatie, uniek is, zal ook het ceremonieel uniek moeten zijn. En als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand moet je daarom tijd en energie in de voorbereiding steken. Tenzij dat bij de aangifte wordt aangegeven, mag het ceremonieel in de trouwzaal niet slechts een formaliteit zijn.

Dus vooraf bespreek ik in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, bij voorkeur bij het bruidspaar of de partners thuis, de ceremonie. Daarbij probeer ik voldoende ruimte te laten voor persoonlijke, soms speciale wensen, zoals bijvoorbeeld muziek, aankleding etc. En als dat op prijs wordt gesteld, zullen deze gesprekspunten, persoonlijke stijl, het feestelijk karakter en de woordkeuze in de toespraak worden onderstreept. Weliswaar luchthartig, maar toch met een serieuze ondertoon. Kortom, de woorden die worden uitgesproken moeten een dusdanig 'gevoel' geven, dat bruidspaar of partners zich erin herkennen en in overeenstemming zijn met het feestelijke en plechtige karakter van de plechtigheid."

 • Trouwambtenaar Olga Does-Ubels

  Mw. O.M. Does-Ubels Trouwambtenaar

  Sinds 1998 ben ik in dienst bij de gemeente Heerhugowaard als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, via een open sollicitatie.
  Ik vind het ontzettend leuk werk, omdat je met zoveel verschillende mensen te maken hebt en daardoor elke huwelijkssluiting weer anders is.

Lees meer over mw. O.M. Does-Ubels

Sinds 1998 ben ik in dienst bij de gemeente Heerhugowaard als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, via een open sollicitatie.

Ik vind het ontzettend leuk werk, omdat je met zoveel verschillende mensen te maken hebt en daardoor elke huwelijkssluiting weer anders is. Tijdens een huisbezoek hoor je veel; goed luisteren is dan ook belangrijk. In de speech kun je een persoonlijke tint aan het verhaal van het bruidspaar geven met serieuze woorden, maar ook humor speelt een grote rol.

Het doet je goed als het bruidspaar, de ouders of de gasten je na afloop bedanken en zeggen: "Het was een mooie speech" of "U heeft het geweldig gedaan". Ook is het erg leuk om te horen dat aanstaande bruidsparen speciaal om jou vragen.

Ik vind het dan ook een eer om een bijdrage te mogen leveren aan 'de mooiste dag' van hun leven. Ik hoop dat ik nog vele jaren bruidsparen gelukkig mag maken.

 • Trouwambtenaar Tineke Schilder-Bruin

  Mw. C.M. Schilder-Bruin Trouwambtenaar

  In augustus 2008 ben ik in de gemeente Heerhugowaard benoemd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs).

  Naast Heerhugowaard ben ik ook babs in gemeente Schagen. Voor mij is dit een erebaan.

Lees meer over mw. C.M. Schilder-Bruin

In augustus 2008 ben ik in de gemeente Heerhugowaard benoemd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs).

Naast Heerhugowaard ben ik ook babs in Gemeente Zijpe. Voor mij is dit een erebaan.

Het sluiten van een huwelijk of het registreren van een partnerschap is een belangrijke gebeurtenis in iemands leven en ik vind het mooi als ik daar een bijdrage aan mag leveren.

In de tijd dat ik zelf getrouwd ben stond er een ambtenaar voor je die je alleen even bij de ondertrouw had gezien en verder nooit.

Ik vind het heel belangrijk om het bruidspaar eerst thuis te bezoeken. Aan de hand van een uitgebreid gesprek kan dan een persoonlijke toespraak gemaakt worden.

Tijdens zo'n bezoek leer je elkaar kennen: er worden mooie, ontroerende verhalen verteld. Het bruidspaar is vaak zelf verrast van wat boven komt. Ik wil het bruidspaar de gelegenheid geven hun eigen wensen kenbaar te maken en vragen te stellen over de ceremonie.

Ieder paar is weer anders en heeft andere ideeën over de bruiloft.

Ik pas de blijde, maar toch ook serieuze plechtigheid graag aan de wensen van het bruidspaar aan: het ene stel houdt van vlot en een beetje humor, het andere wil het misschien wat formeler. 

Ik ben ook altijd benieuwd naar de muziekkeuze van de mensen. Vaak wordt er tijdens de plechtigheid muziek gedraaid bij binnenkomst, bij het tekenen van de akte en bij afloop van de plechtigheid . Muziek roept mooie herinneringen en gevoelens op. Ik hoor altijd graag de verhalen achter de muziek.

Ik wil het bruidspaar helpen er een onvergetelijke dag van te maken.

 • Close up foto van mevrouw Claudia Teuben

  Mw. C. Teuben Trouwambtenaar

  Hallo bruidspaar!
  Mijn naam is Claudia Teuben, Ik ben geboren in Amsterdam in 1975. Vanaf mijn 20ste  woon ik in het altijd gezellige Heerhugowaard, samen met mijn vriend en onze 2 kinderen.

Lees meer over mw. C. Teuben

Ik werk sinds 2002 bij de gemeente Heerhugowaard en heb hier op verschillende afdelingen gewerkt. Momenteel werk ik met veel plezier op de afdeling Burgerzaken. In 2017 kreeg ik de kans om mensen in de echt te verbinden en deze kans heb ik met beide handen aangepakt. Ik voel me enorm vereerd om dit te mogen doen.

Wat mij betreft bestaat er, net zoals dit voor de liefde geldt, geen leeftijd om het vak van trouwambtenaar uit te oefenen. Het gaat er naar mijn mening om dat je liefde voor mensen hebt. Ik luister graag naar jullie liefdesverhaal en de wijze waarop het leven jullie samen heeft gebracht. Ik breng dit op een mooie, liefdevolle en  humoristische  manier naar buiten.

Zoals de leeftijd niet uitmaakt, zo vind ik de voltrekking van een huwelijk en van een geregistreerd partnerschap even belangrijk. Het gaat tenslotte niet om de vorm maar om de mens! En niet te vergeten, het allerbelangrijkste; om de beleving van de grote dag.

Ik help graag om deze dag tot een onvergetelijke ervaring te maken. Met daarin een lach en soms een traan.

Tijdens mijn huisbezoek nemen we alles door en ik zorg voor een mooie persoonlijke speech.

Geniet van alle voorbereidingen en ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten. 

 • Mw. F. Nijman Trouwambtenaar

  Sinds mei 2018 ben ik trouwambtenaar bij de gemeente Heerhugowaard.  Een nieuwe uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. Wat is er nu mooier dan twee mensen die zich uit liefde met elkaar willen verbinden. En daar mag ik dan de ceremonie van verzorgen. De mooiste baan van de wereld!

Lees meer over mw. F. Nijman

Ik ben Friedel Nijman, geboren in Zuid-Limburg (in 1958) en opgegroeid in Heerhugowaard. Je mag bijna wel zeggen dat ik tegelijk met Heerhugowaard groot geworden ben.

Een huwelijksceremonie staat of valt met een spontane BABS die beschikt over een goed inlevingsvermogen en grote betrokkenheid. Iemand die door de juiste vragen te stellen, jullie wensen en verwachtingen weet om te zetten in een persoonlijke ceremonie op een zo bijzonder moment. Iemand die heel graag een steentje bijdraagt aan een bijzonder hoogtepunt in jullie leven. Die BABS ben ik!

Ruim voor DE DAG kom ik bij je langs om te luisteren naar jullie persoonlijke verhalen en vooral ook jullie wensen voor de ceremonie. Het is jullie dag en jullie ceremonie. Ik ga niet uit van “kan niet”, want alles kan als het bijdraagt aan een perfecte en persoonlijke ceremonie. En daar kan ik voor zorgen!

 • Mevrouw C.M. Laan

  Mw. C.M. Laan Trouwambtenaar

  Vanaf mei 2018 ben ik trouwambtenaar bij de Gemeente Heerhugowaard. Sinds ik mij kan heugen staat trouwambtenaar worden bovenaan mijn ’wat ik later wil worden’-lijstje. Jullie trouwplechtigheid begeleiden is dus mijn droombaan.

Lees meer over mw. C.M. Laan

Elk bruidspaar heeft een verhaal. Jullie verhaal verwerken in een speech zie ik als een mooie uitdaging. Ik neem de tijd om mee te denken over wat er kan binnen de trouwceremonie. Zorgen voor een leuk, ontspannen, persoonlijk moment, met aandacht voor wat belangrijk is voor jullie als bruidspaar, is mijn bijdrage aan deze speciale dag.

Naast het voltrekken van huwelijken werk ik als Visual Ynnovator bij Halte Werk en Projectleider Visual bij A+O fonds Gemeenten. Dit betekent dat ik bij besprekingen met tekeningen het verslag maak of knelpunten in beeld breng en animaties en tekeningen maak van instructies en processen.

Als vrijwilliger zet ik me in voor vernieuwing bij de overheid.
Mijn blogs voor Platform O verraden iets van de stijl die jullie voor de speech kunnen verwachten.

Carmen Laan (1971) woont in Waarland, is getrouwd en heeft 2 dochters.

Bloglink: https://platformoverheid.nl/profiel/carmen-nolten-laan/