Twaalf partijen toegelaten tot gemeenteraadsverkiezingen Dijk en Waard

Twaalf partijen doen mee aan de herindelingsverkiezingen in gemeenten Langedijk en Heerhugowaard op 24 november aanstaande. Inwoners van beide gemeenten gaan dan naar de stembus voor het kiezen van de leden van de gemeenteraad van Dijk en Waard. Deze gemeente gaat van start op 1 januari 2022. 

Het Centraal Stembureau heeft in een openbare zitting op vrijdag 15 oktober vastgesteld welke partijen zijn toegelaten tot de verkiezingen. Ook is de lijstnummering vastgesteld. De volgende partijen zijn toegelaten tot de verkiezingen, met de volgende lijstnummers: 

 1. Dijk&Waardse Onafhankelijke Partij
 2. Senioren Dijk en Waard
 3. VVD
 4. CDA
 5. D66
 6. GROENLINKS
 7. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)
 8. ChristenUnie
 9. Authentiek Dijk en Waard
 10. Lokaal Dijk en Waard
 11. Blanco (Planken, R.W.J.)
 12. Forum voor Democratie

Een dertiende partij, de blanco lijst van de heer Brandsma, heeft niet aan de wettelijke bepalingen voldaan bij het inleveren van de kandidatenlijst en is daarom niet toegelaten tot de verkiezingen. 

Meer informatie over de verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad van Dijk en Waard: heerhugowaard.nl/verkiezingen gemeentelangedijk.nl/verkiezingen. In de subrubriek Openbare kennisgevingen vindt u het proces verbaal van de zitting van het Centraal Stembureau. 

Naar overzicht