Online dashboard met cijfers van Langedijk en Heerhugowaard

Actuele data van gemeenten Langedijk en Heerhugowaard, en ook straks gemeente Dijk en Waard, zijn vanaf nu eenvoudig bekijken via een online dashboard. Met het beschikbaar stellen van dit dashboard gaat een wens van de gemeenteraad van Heerhugowaard in vervulling. Langedijk bood deze online voorziening al langer voor haar inwoners.

Langedijk en Heerhugowaard in cijfers biedt data op het gebied van onder meer wonen, economie, zorg en gezondheid, financiën, duurzaamheid en ook corona. Met de cijfers van de toekomstige gemeente loopt het dashboard vooruit op de komst van gemeente Dijk en Waard op 1 januari 2022. De informatie draagt onder meer bij aan de voorbereiding naar de nieuwe gemeente.

Wat kan ik vinden in het dashboard?

Of het nu gaat om de samenstelling van de bevolking per leeftijdsklasse, het aantal geboortes per wijk, het aantal misdrijven dat gepleegd wordt per kern, het aantal geregistreerde elektrische voertuigen of het aantal Buitenschoolse Opvang-kindplaatsen per gemeente, het is allemaal op het dashboard te vinden.

Bekijk het Dashboard

Naar een nieuwe gemeente

In het dashboard is het ook mogelijk om de gegevens op buurtniveau tebekijken. Dat kan voor de 22 wijken en 46 buurten van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. U ziet in één oogopslag de samenvatting van de kerncijfers per wijk of buurt, bijvoorbeeld over:

  • bevolking, wonen,
  • openbare orde en veiligheid,
  • primair en voortgezet onderwijs,
  • werk en inkomen,
  • economie en duurzaamheid.

De cijfers op het dashboard zijn afkomstig van uiteenlopende dataleveranciers. Met regelmaat worden de cijfers geactualiseerd.

Naar overzicht