Maandag 2 maart zijn de balies van Burgerzaken alleen op afspraak geopend

Maak online een afspraak.

Met de bus naar het Democratiefestival

Voor het eerst in Nederland wordt Het Democratiefestival georganiseerd en Heerhugowaard is van de partij! Het festival is 30 augustus op het schiereiland Veur-Lent bij Nijmegen. Inwoners uit heel Nederland zijn welkom op dit festival. De gemeente Heerhugowaard gaat er met een bus naar toe.

Inwoners uit Heerhugowaard zijn van harte welkom om mee te gaan naar het festival. In de bus naar Veur-Lent kun je kennismaken met je plaatsgenoten en is er een leuke quiz over Heerhugowaard. Ook kun je die zaken kwijt die je wil aankaarten over wonen en leven in Heerhugowaard. Op het festival kun je ministers en Kamerleden tegen het lijf lopen en deelnemen aan workshops. Ook is er muziek, theater en sport. In de Heerhugowaardse bus is plaats voor veertig deelnemers.

Op het Democratiefestival vieren en ervaren de deelnemers de democratie. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk, en het zoeken naar verschillen lijkt het steeds meer te winnen van het vinden van overeenkomst. Op dit festival komen mensen uit heel Nederland bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten. Meer informatie is te vinden op www.democratiefestival.nu.

Aanmelden

De bus vertrekt om 09.00 uur uit Heerhugowaard en het programma duurt de hele dag; eten en drinken worden verzorgd. Wil je deze topdag niet missen, meld je dan snel aan!

Als er teveel aanmeldingen binnenkomen wordt er geloot, waardoor we zorgen dat er een diverse groep mee gaat naar het festival.