Heerhugowaard zoekt stadsfotograaf

  • 30 januari 2018

De gemeente gaat opzoek naar een stadsfotograaf: iemand die de ‘diversiteit van Heerhugowaard in beeld gaat vastleggen’. De stadsfotograaf laat (verborgen) schoonheid van de stad zien en geeft een verrassende, andere kijk op Heerhugowaard, staat in de wervingsoproep. Na tien jaar een stadsdichter met achtereenvolgens Hans Boomsma, Inge Boulonois en Annek Groot stapt de gemeente over naar een stadsfotograaf. Die gaat per jaar in ieder geval eens per twee weken een foto maken die in Stadsnieuws wordt gepubliceerd en ook op sociale media als Facebook en Instagram zal worden gedeeld.

Functiebeschrijving

De stadsfotograaf maakt op eigen initiatief of op verzoek voor elke uitgave van het Stadsnieuws (24 x per jaar) een foto. Naast publicatie in het Stadsnieuws worden de  foto’s gepubliceerd op facebook en Instagram. 

Profiel

  • De stadsfotograaf woont in Heerhugowaard.
  • De stadsfotograaf heeft kennis van het vak en beschikt over voldoende ervaring.
  • De stadsfotograaf draagt zijn of haar passie en kennis van fotografie over op de inwoners van de stad.
  • De stadsfotograaf is voor deze taak minimaal één jaar beschikbaar.

Meedoen

Meedoen aan de wedstrijd kan door drie foto’s te maken met het thema “Jouw kijk op Heerhugowaard” en deze mailen naar stadsfotograaf@heerhugowaard.nl. Sluitingsdatum is 20 februari 2018.

Jury en benoeming

Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van Bibliotheek, Cool, Fotoclub Heerhugowaard en de Kunstkerk adviseert het college van burgemeester en wethouders wie zich de eerste stadsfotograaf mag noemen.

Onkostenvergoeding

De functie stadsfotograaf is vooral een ceremoniële functie. De stadsfotograaf ontvangt een vergoeding van € 500 euro per jaar.