Drukte bij gemeentewerf

Doordat er maximaal 5 auto's op het terrein mogen, kunnen er lange wachtrijen ontstaan. Dit kan wel oplopen tot 45 minuten wachten.

Gladheidsbestrijding

Met de winter voor de deur is het  weer belangrijk om de wegen en fietspaden te bestrooien tegen gladheid. Hiervoor zijn een aantal richtlijnen opgesteld met de belangrijkste wegen als hoogste prioriteit. Hieronder vind u om welke wegen het gaat.

Routes

Download de strooiroutes:

Prioriteit 1:

Dit betreft de verkeersaders inclusief bijbehorende fietspaden. Dit zijn: Westtangent, Oosttangent, Zuidtangent, Middenweg, Krusemanlaan, Hasselaarsweg, Rustenburgerweg, Jan Glijnisweg en de Beukenlaan.

Prioriteit 2:

Dit zijn doorgaande wegen (o.a. Connexxion busroutes), wijkontsluitingswegen en bedrijventerreinen.

Prioriteit 3:

Dit zijn specifieke locaties zoals de openbare parkeerterreinen van de winkelcentra / supermarkten (Middenwaard, Centrumwaard, Berckheideplein, Uiterwaard, Olmenlaan en Butterhuizen) en die van sporthal Zuid, het zwembad, het station, de begraafplaats en concentraties van woningen voor ouderen.

Fiets- en voetpaden

Alleen de weg en vrijliggende fietspaden worden gestrooid. De gemeente strooit geen voetpaden. Woonerven, 30-kilometerzones, (fiets)paden in parken en scholen die niet aan de te strooien wegen liggen, zijn niet opgenomen in de strooiroute.

Medische voorzieningen

De wegen naar de medische voorzieningen, waar huisartsen, apotheken of fysiotherapeuten zijn gevestigd, zitten in de strooiroute. De kortste route vanaf de bestaande strooiroute wordt gestrooid.

De voetpaden worden, net als in de rest van Heerhugowaard, niet gestrooid.

Als het langer glad blijft

Als het lang glad blijft, of als het een langere periode sneeuwt, houdt de gemeente eerst de belangrijke verkeersaders (zie prioriteit 1) zo goed mogelijk begaanbaar. Duurt deze periode langer dan 3 dagen, dan kan de gemeente aannemers inzetten om sneeuw te ruimen.