Finale Vlogfestival succesvol afgesloten

  • 23 februari 2018

Het vlogfestival werd op zondag 18 februari feestelijk afgesloten met de finale in jongerencentrum Kompleks in Heerhugowaard. De online wedstrijd op initiatief van de gemeenteraad, leverde twaalf inhoudelijk interessante vlogs op. 

Het programma tijdens de finale afgelopen zondag bestond uit een mix van lokale muzikale optredens, een spetterende act van Lange Frans en een discussie plek met heerlijke hotdogs. Daarnaast werd er een interactieve game gespeeld, waarbij jongeren aan de hand van stellingen hun mening konden geven over voor hen relevante onderwerpen. De middag was geheel gratis toegankelijk.    

Meedoen belangrijker dan winnen

Anne Tielen en Shadaiya van der Hoeven sleepten de eerste prijs in de wacht met hun vlog over fietsveiligheid in Heerhugowaard. Zij werden door de burgemeester beloond met de titel 'jongerenburgemeester' en zullen komend jaar de burgemeester bijstaan bij diverse onderwerpen die jongeren aangaan. De gemeente gaat samen met de dames aan de slag om een concrete oplossing te implementeren voor hun idee. Naast de eerste plaats werd er ook prijzengeld gewonnen door Dilara Gayretli die een ontmoetingsplaats voor kunstenaars wil creëren en door Eline Vermeulen en Chantal van Riesen (gedeelde derde plaats) die beide een vlog maakte over het verbeteren van het uitgaansleven voor jongeren. 

Gemeenteraadsverkiezingen

De ideeën uit de ingezonden vlogs en de ideeën die tijdens de game zijn opgehaald bij de aanwezige jongeren, worden aangeboden aan de lijsttrekkers van de politieke partijen, zodat de nieuwe coalitie die gevormd wordt na de gemeenteraadsverkiezingen hiermee aan de slag kan gaan. De gemeente Heerhugowaard is tevreden over het verloop. 'Er zijn originele en inhoudelijk sterke vlogs ingezonden met concrete oplossingen en het enthousiasme bij de aanwezige jongeren op de finaledag was groot', aldus Bert Blase.