EK Wielrennen door Heerhugowaard

Op zondag 11 augustus rijden de mannen tijdens de wegwedstrijd van het EK wielrennen door Heerhugowaard. Naar verwachting zal het peloton tussen 12.00 uur en 12.30 uur via de Huygendijk de Oosttangent oprijden. Zij slaan dan links af naar het Haringvliet en de Amstel om vervolgens links af de Middenweg op te gaan. Bij het Nollencircuit gaan ze over de N242 Heerhugowaard weer richting Oudorp en Alkmaar.

Rijdende afzetting met motoren

Om de wielrenners vrije doorgang te verlenen, worden zij begeleid door motoren die een rijdende afzetting vormen op de wegen die aansluiten op de route. De openbare weg is op 11 augustus dus niet met hekken afgezet, maar wordt voor korte tijd geblokkeerd door motorrijders. Graag verzoeken wij omwonenden wel om de renners tijdens hun doortocht ruim baan te geven. Wanneer de wielrenners zijn gepasseerd, is de weg weer vrij. 

De dynamische wegafsluitingen op de Middenweg-Zuid zullen tussen zaterdag 9:00 uur en maandag 12:00 uur worden verwijderen. Verkeersregelaars nemen het regelen van het verkeer in die periode over.

Meer informatie

Wij hopen dat u op deze manier zo weinig mogelijk hinder ervaart. Wij hopen uiteraard dat u ook langs het parcours staat om de renners aan te moedigen. Meer informatie over het EK en de route kunt u vinden op www.alkmaar-cycling.com. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente op telefoonnummer 14 072.