Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief

Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de digitale cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het! De cursus start op donderdag 20 mei. Meedoen is gratis.

Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid.

Programma

De cursus Politiek Actief bestaat uit vijf online bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst.

Voor alle inwoners

De gemeente vindt het belangrijk dat de groep deelnemers aan deze cursus divers is. Op die manier komen verschillende invalshoeken aan bod. De gemeente benadrukt daarom dat iedereen welkom is in de cursus Politiek Actief.

Wilt u meedoen?

De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard organiseren de cursus gezamenlijk. Per gemeente zijn er vijftien plekken beschikbaar. Bij meer interesse dan plek zal er een selectie plaatsvinden. Hiervoor schrijft u een korte schriftelijke motivatie.

Aanmelden

Meld u uiterlijk 25 april aan. Dit doet u door te mailen naar griffie@gemeentelangedijk.nl. U ontvangt dan een aanmeldformulier. Vanwege de coronamaatregelen vinden de bijeenkomsten naar verwachting online plaats. Kijk voor meer informatie op de website van ProDemos.

Naar overzicht