Bedrijfsverzamelgebouw Celsiusstraat weer open met vergunningplicht

Het bedrijfsverzamelgebouw aan de Celsiusstraat 32 in Heerhugowaard is weer open, maar wel ‘onder voorwaarden’. Het pand werd begin dit jaar door burgemeester Blase gesloten omdat vanuit dit pand ondermijnende en criminele activiteiten werden gefaciliteerd. Ondernemers die hun intrek willen nemen in het pand, dienen met ingang van 15 september een exploitatievergunning te verkrijgen van de gemeente.

Exploitatievergunning

De uitbreiding van de Wet Bibob en invoering van de exploitatievergunningplicht is onderdeel van de inzet tegen ondermijnende, georganiseerde criminaliteit. De exploitatievergunning is nodig wanneer een ondernemer een bedrijf wil starten of gevestigd wil blijven op het betreffende adres of een bestaande ondernemingsvorm op dit adres wil wijzigen. De vergunning dient aangepast te worden als de beheerder/bedrijfsleider in of uit dienst gaat. Deze vergunning kan worden aangevraagd bij de gemeente.

Ondermijningssignalen

Dankzij signalen van andere ondernemers zijn de malafide praktijken op dit adres gestopt. Signalen van ondermijning zijn bijvoorbeeld geblindeerde ramen bij bedrijfspanden, leegstaande panden, wel bedrijven maar geen klanten, een vreemde lucht of bedrijvigheid in de late avonduren.

Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw wijkagent (via politie.nl), gemeente, of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Naar overzicht