Afgedankte elektrische apparaten of lampen levert u in

Gemiddeld hebben we 95 elektrische apparaten in huis, waarvan er maar liefst 15 kapot zijn. Geef deze afgedankte elektrische apparaten een nieuw leven door ze in te leveren. Veel onderdelen zijn namelijk opnieuw te gebruiken.

Uw elektrische tandenborstel gaat kapot, de kruimeldief stopt ermee of de magnetron heeft er geen zin meer in. Vaak belanden deze apparaten in een doos of in een lade waar ze blijven liggen. Geef elektrische apparaten een nieuw leven en lever ze in bij een inleverpunt in de buurt

In Nederland is vorig jaar zo’n 166 miljoen kilo aan afgedankte elektrische apparaten en lampen gerecycled. Dit kan hoger!

Op zaterdag 19 oktober komen we langs

Speciaal tijdens de Nationale Recyclingweek halen wij op zaterdag 19 oktober elektrische apparatuur bij u in de buurt op. Kijk voor een overzicht van tijdstippen en inleverlocaties.

Waar inleveren?

Kijk op www.wecycle.nl/inleverpunt-zoeken om te zien waar u in de buurt elektrische apparaten kunt inleveren. Apparaten, van groot tot klein, zijn altijd in te leveren bij de Gemeentewerf aan de Beukenlaan 25. Ook bij veel winkels en bouwmarkten staan inleverbakken. Als u een nieuw apparaat koopt, mag u trouwens een oud – vergelijkbaar- apparaat inleveren in de winkel. Deze afspraak geldt ook voor apparaten die via een webshop worden gekocht.

In Heerhugowaard staan we in de week van 14 tot 21 oktober extra stil bij het inzamelen van (afgedankte) elektrische apparaten. Die week is namelijk de Nationale Recycleweek.