23 november: sinterklaasintocht in Heerhugowaard

Zaterdag 23 november komt Sinterklaas aan in Heerhugowaard. Bekijk hier de route van de sinterklaasintocht.

Stadsplein

Rond 10.30/11.00 uur begint het feest op het Stadsplein met een demonstratie van de klimpieten. Abseilent komen zij van het balkon van het gemeentehuis. Kom ook alvast in de feeststemming met een optreden van dansschool 5SIX78 Dance, onder begeleiding van DJ Jacco SILVER.

Middenwaard

Om 12.00 uur wordt Sinterklaas op het balkon van het gemeentehuis officieel welkom geheten door de burgemeester. Daarna wandelen Sinterklaas en de pieten onder begeleiding van de pietenband door winkelcentrum Middenwaard. Op het pietenplein staat de stoet even stil. 

Raadhuisplein

Om 13.45 uur zal Sinterklaas aan boord van zijn boot stappen en zijn weg vervolgen via de Zuidtangent naar de Middenweg. Daarna slaat de stoet linksaf de Bickerstraat in en komt rond 14.15 uur aan op het Raadhuisplein. 

Middenweg

Na een optreden van We Entertain vertrekt de stoet om 15.00 uur. Vanaf het Raadhuisplein gaat de stoet linksaf de Raadhuisstraat in en weer linksaf voor de 2e keer de Middenweg op, richting Grand Café De Heeren. 

Grand Café De Heeren

Van 15.15 tot 16.00 uur kunnen kinderen Sinterklaas een handje geven bij Grand Café De Heeren.


Demonstratie aangekondigd

Er is voor 23 november een demonstratie aangekondigd. Alle betrokkken partijen zijn met elkaar in overleg om de intocht feestelijk, ordentelijk en veilig te laten verlopen. Zodra er meer informatie is, informeren we dat via dit bericht.