Vanaf 4 juni gewijzigde tijden Burgerzaken

Vanaf 4 juni is er bij burgerzaken alleen nog van 10.00u tot 12.30 uur vrije inloop. Vanaf 13.30 uur moet u online een afspraak maken. Dit geldt ook voor de vrijdagavond.

X

Monumentenvergunning

De gemeente wil de geschiedenis van Heerhugowaard levend te houden voor toekomstige generaties. Hiervoor zijn monumenten belangrijk. Een monument is een bouwwerk, archeologische vindplaats of landschappelijke structuur die beschermd wordt vanwege bijzondere cultuurhistorische of architectonische waarde. In het erfgoedregister (PDF, 86 kB) staan de (gemeentelijke) monumenten.

Voor bouwwerkzaamheden aan monumenten is vaak een omgevingsvergunning nodig.

Monumentenvergunning aanvragen Doe eerst de vergunningencheck. Inloggen met DigiD (particulier) of e-Herkenning (bedrijf)

Bodemonderzoek

Soms is een bodemonderzoek noodzakelijk bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Meer informatie vindt u op de pagina Bodemkwaliteit en bodembescherming.

Brochure met specifieke regelgeving

Schriftelijk aanvraag doen

Via www.omgevingsloket.nl kunt u ook een papieren aanvraagformulier uitprinten.
Stuur dit op naar:

Gemeente Heerhugowaard,

afdeling Omgevingsvergunning,

Postbus 390,

1700 AJ Heerhugowaard.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar omgevingsloket@heerhugowaard.nl of maak een afspraak maken met het Omgevingsloket.

Afspraak maken    

Het Omgevingsloket is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur via telefoonnummer: 14 072 .

Handige links