Melding openbare ruimte

Ziet u iets buiten dat niet in orde is? Zoals een kapotte lantaarnpaal, afval op straat of een volle prullenbak? Of ervaart u overlast, bijvoorbeeld door fout geparkeerde auto's? Doe dan een melding, zodat de gemeente het kan herstellen of verbeteren.

Melding doen

Andere meldingen

  • Strand of Park van Luna: neem contact op met Recreatieschap Geestmerambacht.
  • Verloren of gevonden voorwerpen: meld dit op Verlorenofgevonden.nl.
  • Dode of gewonde huisdieren of wilde dieren: neem contact op met de Dierenambulance.
  • Melden van rook overlast door houtstook, bekijk als omwonende of als houtstoker op RIVM-Houtstook; bij aanhouden van de overlast, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0 72
  • Staat uw probleem er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Klacht indienen

Is uw melding niet goed afgehandeld? Of heeft u een andere klacht of bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dien dan een klacht in of maak bezwaar.

Klacht indienen of bezwaar maken

Handhavingsverzoek

Met een handhavingsverzoek vraagt u de gemeente in te grijpen bij overlast of als u vermoedt dat wet- en regelgeving wordt overtreden. Bijvoorbeeld wanneer u denkt dat ergens zonder vergunning wordt gebouwd of een kinderdagverblijf onveilig is. Dit is een formele procedure. U kunt een handhavingsverzoek niet anoniem indienen.

Meer informatie handhavingsverzoek

Buurtbemiddeling

Heeft u ruzie met de buren? En komt u er niet uit? Dan kunt u gebruik maken van buurtbemiddeling. Lees hoe buurtbemiddeling in zijn werk gaat en hoe u er gebruik van kan maken op de website van MET Heerhugowaard.