Fietsenopruimactie Stationsgebied Heerhugowaard 

De gemeente ruimt regelmatig weesfietsen, fietswrakken en fout geparkeerde (brom)fietsen op bij het station in Heerhugowaard. Is uw fiets ook weggehaald? Dan kunt u deze binnen 13 weken na verwijdering weer ophalen.

Wat moet u doen om uw fiets terug te krijgen?

  • Ga naar de website www.gevondenenverloren.nl en kijk of uw fiets op deze site is aangemeld. Dat doet u door bijvoorbeeld de zoekvraag 'fiets heerhugowaard' in te typen. Noteer het registratienummer van uw fiets. Alle van het station verwijderde fietsen uit Heerhugowaard vindt u hier terug. Als deze er niet tussen staat, is de fiets niet door de gemeente opgehaald.
  • Als uw fiets door de gemeente is weggehaald, gaat u naar het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. Van maandag t/m vrijdag van 9 uur tot 16.30 uur kunt u aan de balie van gemeentehuis terrecht. Hier vraagt u een ophaalbrief. Aan de hand van het door u genoteerde registratienummer wordt deze brief gemaakt. U betaalt aan de balie €20,- ophaal- en administratiekosten. Na betaling krijgt u de ophaalbrief mee.
  • Met deze brief gaat u naar het fietsdepot in Heerhugowaard-Noord.

Wanneer wordt een fiets verwijderd?

Een (brom)fiets wordt weggehaald van het station als deze niet in de daarvoor bedoelde fietsrekken of parkeervak staat. Ook (brom)fietsen die langer dan 14 dagen onbeheerd achterblijven worden opgeruimd. Voordat (brom)fietsen weggehaald worden, zijn ze eerst gelabeld. De eigenaar van een gelabelde fiets heeft dan nog 2 dagen om de fiets mee te nemen van het station. Daarna worden gelabelde fietsen opgehaald. Het doel is om het station netjes en toegankelijk te houden voor iedereen.

Fietsen worden bewaard

Alle opgehaalde fietsen worden bewaard op het fietsdepot. Voor fietswrakken geldt dat deze 2 weken worden opgeslagen. Daarna worden deze vernietigd. Weesfietsen en fout geparkeerde fietsen kunt u tot 13 weken na verwijdering nog ophalen.