Online formulieren mogelijk slecht bereikbaar

Vooral tijdens de piekuren tussen 11.00 en 12.30 uur. Ervaart u problemen? Probeer het op een ander tijdstip opnieuw.
> Lees meer

Gemeentelijke erepenning

Met een gemeentelijke erepenning brengt de gemeente een eerbetoon aan haar eigen burgers en organisaties. Het gaat om mensen/organisaties die zich vaak jarenlang belangeloos ergens voor inzetten.

Kent u ook iemand of zo'n organisatie die een eerbetoon verdient? Dan zult u diegene of die organisatie wel eerst moeten voordragen. Zie hieronder welke voorwaarden er zijn voor de aanvraag van de gemeentelijke erepenning.

Download aanvraagformulier gemeentelijke erepenning (PDF, 108 kB) Stuur het uiterlijk 3 maanden voor de uitreiking in via post@heerhugowaard.nl

Bij welke gelegenheid wordt een onderscheiding uitgereikt?

De gemeentelijke erepenning wordt jaarlijks uitgereikt op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Hierbij zijn inwoners en vertegenwoordigers van allerlei organisaties in Heerhugowaard aanwezig. Hierdoor krijgt de gemeentelijke erepenning nog meer betekenis.

Voor wie kunt u een voorstel indienen?

De gemeentelijke erepenning is algemeen van karakter: de verdiensten kunnen op alle mogelijke terreinen liggen. Bijvoorbeeld openbaar bestuur, zorg, openbare orde, economie en cultuur.

Het enige criterium voor de toekenning van de erepenning is dat de verdiensten voor de gemeente Heerhugowaard en haar inwoners uitzonderlijk zijn.

Wie mag een voorstel indienen?

Iedereen kan voor een andere persoon een voorstel voor de gemeentelijke erepenning indienen, ongeacht leeftijd, nationaliteit of woonplaats.

Regelgeving