Online formulieren mogelijk slecht bereikbaar

Vooral tijdens de piekuren tussen 11.00 en 12.30 uur. Ervaart u problemen? Probeer het op een ander tijdstip opnieuw.
> Lees meer

Duurzaam verbouwen en wonen

U kunt zonder veel moeite uw woning duurzamer en zuiniger maken. Hiervoor zijn landelijk subsidies en leningen beschikbaar.

Kijk op Vindsubsidies.nl voor inwoners, stichtingen en verenigingen

Duurzaam Bouwloket

De gemeente werkt samen met het Duurzaam Bouwloket om particulieren, ondernemers en verenigingen te ondersteunen bij verduurzaming van hun pand. Zij bieden o.a.:

  • Hulp bij het aanvragen van subsidies
  • Een adviesgesprek met een duurzaamheidscoach om te kijken waar de mogelijkheden liggen
  • Het meten van de woningkwaliteit op het gebied van tocht, warmteverlies en vochtigheid

Op de website Duurzaam bouwloket kunt u verder terecht met al uw vragen over energiebesparing en duurzame opwekking van energie. Denk aan bouwkundige maatregelen zoals:

  • het isoleren van gevel, dak en vloer
  • het vervangen van een cv-ketel
  • het plaatsen van zonnepanelen en zonneboilers

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen kijk dan op www.zonatlas.nl/heerhugowaard

Stuur een mail naar team Duurzaamheid 
 

Duurzame initiatieven

NME Heerhugowaard

Een initiatief van de gemeente is het NME (Natuur, Mens en Economie) Heerhugowaard. Via dit platform worden inwoners, ondernemingen gekoppeld aan het onderwijs in Heerhugowaard. Het doel is om de huidige en toekomstige generatie Heerhugowaarders bewust te maken van het belang van een duurzame leefomgeving. Meer informatie staat op de website van het website van het NME.

Slim Energienet Heerhugowaard

Het doel van het Slim Energienet Heerhugowaard is om verschillende energienetten in de regio op elkaar aan te laten sluiten tot een groot energienet. Een voorbeeld is het gebruik van restwarmte van bedrijven voor verwarming van woningen. Meer informatie staat op de de website Slim Energienet Heerhugowaard.

Manifest "Aan de slag met wonen zonder aardgas"

De gemeente heeft het manifest “Aan de slag met wonen zonder aardgas” van Hier verwarmt ondertekend. Dit betekent dat de gemeente actief inzet op vermindering van aardgas in woningen in Heerhugowaard. Voorbeelden hiervan zijn het Slim Energienet Heerhugowaard en de Stroomversnelling.