Zorg en Welzijn

De maatregelen omtrent het coronavirus hebben ook gevolgen voor, bijvoorbeeld, thuisondersteuning en het Sociaallplein. Op deze pagina informeren we u over het laatste nieuws.

Het Sociaalplein

Langskomen bij Het Sociaalplein is tijdelijk niet meer mogelijk. Dat betekent niet dat uw hulpvragen niet welkom zijn. Zeker in deze tijd staan we voor u klaar. 

Heeft u een hulpvraag voor de gemeente? Bel dan met 14 072 (van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) en vraag naar Het Sociaalplein. Of stuur een mail naar hetsociaalplein@heerhugowaard.nl. Uiterlijk 24 uur na uw hulpvraag of aanvraag krijgt u een reactie van Het Sociaalplein.

Op de website www.hetsociaalplein.nl vindt u een overzicht van diensten waarvoor u bij de gemeente terecht kunt.

Thuisondersteuning

Op dit moment leveren de meeste zorgaanbieders thuisondersteuning. Met uitzondering wanneer er sprake is van een personeelstekort. Zorgaanbieders houden contact met iedereen die momenteel thuisondersteuning ontvangt. Als u tijdelijk geen ondersteuning wilt, dan kunt u dat aangeven bij uw zorgaanbieder.

Heeft u vragen over uw eigen thuisondersteuning of die van uw naaste(n)? U kunt daarvoor het beste direct contact opnemen met uw thuiszorgorganisatie. Een overzicht van thuiszorgorganisaties vindt u op het SociaalPlein.

MET Welzijn

(Geplande) huisbezoeken, afspraken op kantoor en activiteiten gaan niet door. Medewerkers nemen contact op met bestaande klanten over geplande afspraken en met nieuwe klanten naar aanleiding van hun aanmelding. 

De telefonische bereikbaarheid gaat gewoon door. Neem contact op via 088 8876971 op werkdagen van 9.00 tot 11.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur.

Kijk voor de meest actuele informatie op www.methhw.nl

Maatregelen bij reanimatie

Ook voor burgerhulpverlening zijn er maatregelen getroffen. Zo wordt er geen instructie meer gegeven om te beademen, tenzij het gaat om een pasgeborene, baby of kind. Lees alle maatregelen op de website van HartslagNu.

Opvoeden in onzekere tijden

Scholen en kinderdagverblijven zijn gesloten, het zijn onzekere tijden voor zowel ouders als kinderen. Misschien heeft uw kind wel vragen over corona en wat het virus eigenlijk doet. Maar hoe praat u erover en hoe stelt u uw kind gerust? Bekijk de opvoedtips van GGD Hollands Noorden. Wilt u liever uw situatie bespreken met iemand van het GGD opvoedspreekuur? Dat kan via 088-01 00 550, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur.

Tips en ondersteuning bij dementie

Hoe gaat u om met de corona-maatregelen als uw naaste dementie heeft? Wat kunt u doen nu u uw naaste niet mag bezoeken? Op de website van Alzheimer Nederland vindt u hier meer informatie over.

Vervoer

Regiotaxi

U kunt gebruik blijven maken van personenvervoer via de Regiotaxi van Connexxion. Wel treffen zij extra maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Via de website van Connexxion kunt u de een Regiotaxi reserveren. Daar vindt u de contactgegevens. 

Voor de Regiotaxi heeft u wel een Regiotaxipas nodig. Die vraagt u aan bij Het Sociaalplein. Daarvoor belt u met 14072 (van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) en vraagt u naar Het Sociaalplein.

Hugohopper en buurtbus

De HugoHopper en Buurtbus Langedijk-Heerhugowaard rijden momenteel niet. Lees meer over de opgeschorte dienstverlening van de HugoHopper op hun website.

Betaling

Voor sommige diensten zoals bijvoorbeeld de gehandicaptenparkeerkaart (GPK) of een gehandicaptenparkeerplaats (GPP) moeten leges worden betaald. Normaal gebeurt dit tijdens een afspraak in het gemeentehuis. We kijken momenteel of dit anders kan. Als dit aan de orde is, nemen we contact met u op.