Dienstverlening

Het kabinet heeft maatregelen genomen tegen verspreiding van het coronavirus. Dit heeft onder andere gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Heerhugowaard. De dienstverlening gaat door, maar wordt anders ingevuld.

De volgende wijzigingen gelden vanaf woensdag 18 maart tot en met 28 april 2020. 

Afspraak maken kan alleen telefonisch

Een afspraak maakt u telefonisch. Dit geldt voor de meeste producten en diensten van de gemeente, zoals het aangeven van een geboorte. Verloopt uw rijbewijs, paspoort of ID-kaart binnen 5 werkdagen? Maak dan een afspraak. Stel anders het maken van een afspraak uit. 

Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur kunt u bellen met het Klantcontactcentrum (KCC) op 14 072. U kunt geen afspraak meer maken via de website. 

Met deze maatregel houdt de gemeente regie op het prioriteren en inplannen van afspraken en zorgen we ervoor dat de dienstverlening zo goed mogelijk door kan gaan. Naar verwachting zal de wachtrij aan de telefoon langer zijn dan u gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.  

Geen vrije inloop gemeentehuis

Langskomen op het gemeentehuis zonder afspraak is niet meer mogelijk. Dit geldt voor de meeste diensten van de gemeente. U kunt telefonisch een afspraak maken. Langskomen bij Het Sociaalplein of CJG is tijdelijk helemaal niet mogelijk. Contact gaat nu alleen per telefoon of e-mail.

Is de afspraak niet noodzakelijk? Of heeft u (milde) gezondheidsklachten? Stel uw afspraak dan uit. U kunt ook veel zaken online regelen. Denk hierbij aan het doorgeven van uw verhuizing.

Afval brengen en halen

Het ophalen van de grijze, groene, oranje bakken en het legen van de ondergrondse containers gaat door. In het ophaalschema zijn geen wijzigingen. Uw afval kunt u kwijt op de gemeentewerf. Deze is geopend op maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. Het is hier de afgelopen dagen erg druk. Hiermee wordt afstand houden moeilijker. Daarom vragen we u om alleen naar de gemeentewerf te komen wanneer u afval heeft dat u thuis niet kunt bewaren.

Huwelijken gaan door

Geplande huwelijken tot en met 1 juni gaan door, maar er geldt een beperking in het aantal aanwezigen. Ook de naleving van de RIVM-richtlijnen, zoals het houden van fysieke afstand, zijn voorwaarden hiervan. De gemeente informeert de toekomstige bruidsparen over deze voorwaarden. Voor de komende periode worden geen nieuwe huwelijken gepland, tenzij hiervoor dringende redenen zijn aan te geven. Zo kan ondertrouw nodig zijn voor een huwelijk dat ná 1 juni is gepland. Een ander voorbeeld is dat een ernstig ziektebeeld bij één van de partners het trouwen op korte termijn noodzakelijk maakt. Neem hiervoor contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 072.

Publieke dienstverlening

Naast alle sportverenigingen zijn ook diverse publieke diensten in Heerhugowaard gesloten of schorten hun dienstverlening op:

Wanneer u vragen heeft over het doorgaan van andere organisaties en dienstverleners, vragen wij u contact op te nemen met de betreffende organisatie.

Ons doel is om onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk tot dienst te zijn. Uiteraard begrijpen wij dat bovenstaande wijzigingen bepaalde zaken lastiger maken voor u, maar uw gezondheid en die van onze medewerkers staan voorop. Wij vragen hiervoor uw begrip.