Het gemeentehuis is gesloten op 30 maart (Goede Vrijdag) en 2 april (2e Paasdag).

X

Subsidie leefbaarheidsfonds

U kunt subsidie aanvragen voor activiteiten die de sociale cohesie en/of leefbaarheid in uw wijk of buurt bevorderen. De regeling voor 2018 is nog in de maak. Neem voor meer informatie contact op met Douwe Jepma via telefoonnummer 06 533 778 41.

U kunt uw activiteit doorgeven op de website van het Leefbaarheidsfonds.

Ga naar website Leefbaarheidsfonds Geef hier uw activiteit door

Subsidievoorwaarden

  • Alle inwoners van Heerhugowaard kunnen een beroep doen op het Leefbaarheidsfonds. Het geld in dat fonds – 100.000 euro per jaar – is bedoeld voor activiteiten die ten goede komen aan de (sociale) leefbaarheid in Heerhugowaard. Bestaande voorbeelden van dit soort activiteiten zijn de huttenbouw voor kinderen in diverse wijken, de Zuidhoekloop, Buurttuinen, schoonmaakacties, maar ook diverse straatactiviteiten, zoals de straatspeeldag of een buurtbarbecue.
  • De subsidie kan alleen aangevraagd worden door zogenaamd "natuurlijke personen". Rechtspersonen (bijvoorbeeld een plaatselijke niet-commerciële vereniging en/of stichting) kunnen mogelijk in aanmerking komen voor subsidie volgens de subsidieverordening Participatie en Sociale samenhang.
  • Een activiteit kan tot maximaal 10.000 euro subsidie ontvangen.

Er zijn een aantal voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen. Deze regels zijn opgenomen in de de Uitvoeringsregeling Leefbaarheidsfonds.

De regeling voor 2018 is nog in de maak. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Douwe Jepma;  telnr. 06 53377841.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.leefbaarheidsfonds-heerhugowaard.nl

Meer informatie

Kijk op de website van het Leefbaarheidsfonds voor meer informatie. Of neem contact op met de gemeente: telefonisch via 14 072 of per e-mail: post@heerhugowaard.nl.