Alcohol en verkeerscursussen

Alcohol Verkeerscursussen 2014

De alcoholverkeerscursussen voor  2014 staan gepland op 8 januari, 29 januari, 19 februari, 19 maart, 23 april, 4 juni, 3 september, 15 oktober, 12 november en 10 december.

Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen is er op 5 november 2014 nog een extra cursus ingepland.

Dankzij Stichting Basement kunnen maximaal 20 jongeren per avond zich aanmelden voor deze cursus. De cursussen worden gehouden in JC Kompleks, Beukenlaan 1a te Heerhugowaard en starten om 19.00 uur.

Willem Zevenhuizen, jongerenwerker van Kompleks, is het aanspreekpunt. Je kunt je aanmelden via de mail bij Kompleks: info@kompleks.nl

De cursus is een goede aanvulling op de theorie die de jongeren volgen voor het behalen van hun rijbewijs. De cursussen worden gegeven door Context at Work in samenwerking met de gemeente Heerhugowaard, de Brijder Stichting en JC Kompleks en de cursussen worden gefinancierd door Stichting Basement.

De AVC worden gegeven om jongeren bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed. Na deelname wordt een certificaat uitgereikt waarmee het rijbewijs kan worden afgehaald zonder hiervoor leges te betalen (in 2014 bedragen de leges € 38,45). Voorwaarde voor deelname is dat je ingeschreven staat bij een autorijschool (waar dan ook) en in de gemeente Heerhugowaard woont. Neem een inschrijving van je autorijschool en een legitimatiebewijs mee.

Het kunnen deelnemen aan de cursus is niet gegarandeerd op de avond van je keuze.

Alleen bij inlevering van het certificaat bij aanvraag van je rijbewijs hoef je geen leges te betalen. Achteraf betalen wij de leges niet terug.